In een bedrijfsrestaurant heb je vaak niet zoveel mogelijkheden om echt eens uit te pakken met een evenement of door een promotie. Ook is het assortiment vaak al helemaal uit onderhandeld en is daar dan weinig variatie mogelijk.

Hoe kun je de sleur doorbreken voor je gast? Want zeg nu zelf, als je gast 40 weken per jaar werkt en 4 dagen in de week in het bedrijfsrestaurant eet, dan kan de sleur en de verveling snel toeslaan. Hoe kun je de gast nog verrassen en creëer je een Wow moment?

Een paar concrete tips & ideeën:

  • Bespreek het met je medewerkers:Waar kunnen we nog wat extra’s doen? Zij spreken de gast elke dag en horen zijn opmerkingen.
  • Bekijk de contactmomenten die je hebt met de gast en leef je in. Zorg dat je de gast een stap voor bent.
  • Heeft een afdeling of iemand in het bedrijf een prijs gewonnen? Feliciteer ze dan op je krijtbord of breng wat lekkers langs op de afdeling.
  • Zorg dat het sportevenement dat niemand wil missen als verrassing ook in het bedrijfsrestaurant te zien is.
  • Geef elke medeweker vandaag de kans om een wow actie te doen door ze de vrijheid te geven om 1 persoon een drankje gratis te schenken.
  • Als een gast elke maandag een broodje meeneemt, zorg dat het dan klaar ligt en doe er een leuk kaartje bij of plak er eens leuke sticker op met ‘Geniet!’ en daarnaast je bedrijfslogo of schrijf wat leuks op het
  • zakje.
  • Op Valentijnsdag, heb je natuurlijk je leverancier gevraagd om koekjes in de vorm van een hartje te bakken.
  • Zie je dat iemand linkshandig is, leg dan het theelepeltje links van het kopje.
  • Hang een stift bij de koffiemachine en schrijf ieders naam op de beker.
  • Deel complimenten uit mag ook fysiek met een kaartje.

Bespreek de reacties op deze wow momenten in je werkoverleg en ik weet zeker dat je medewerkers er veel plezier aan beleven en je gasten ook.

Bedenk er meer die je kunt toepassen, want ik merk dat dit voor veel mensen toch een lastige oefening is. Succes ermee!

Petra Venekamp,
eigenaar Horeca adviesbureau ConcreetAdvies, tel: (06) 30 31 06 40

Pin It on Pinterest

Share This